Пролетен базар на книгата на три етажа в НДК

На 3-и юни официално бе даден стартът на пролетния книжен базар в София, който ще продължи до 8 юни. За първи път тази година той се разполага на три етажа в Националния дворец на културата, като специален гост на откриването беше негово превъзходителство Сюлейман Гюкче – посланик на Република Турция и аташето по културата и туризма Джамал Текканат. За откриването на „Пролетния базар на книгата“ в София пристига един от най-именитите  турски автори Ахмед Юмит,  който ще представи най-новата си книга „Дервишката порта“.

На сцената на културната програма – полуетаж „Изток“ може да бъде разгледана специалната изложба на корици, която Асоциация „Българска книга“ организира съвместно с „Денят започва с култура“, БНТ.  Жури в състав от преподаватели в катедра „Книга и печатна графика“ и катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия избра кориците, които да представят на широката публика от любители на книгата най-добрите постижения в художественото оформление на книгата. Изложбата ще бъде част от програмата на Асоциация „Българска книга“ за популяризиране на книгата и четенето и по случай 20-годишнината от създаването на сдружението.

В рамките на културната програма на пролетния базар на книгата ИК Жанет 45 ще представи:

4.06. (сряда)

5.06. (четвъртък)

  • 16:00 на щанда гостува Преслав Ганев, блог "Литературата днес"
  • 18:00 Иван Брегов и Стефан Радев четат поезия на стълби при Мраморно фоайе (до щанд Жанет 45)

6.06. (петък)

  • 15:00 часа на щанда гостуват Гергана Рачева и Оля Стоянова, редактор
  • 17:00 часа на щанда гостува поетът Манол Глишев

7.06. (събота)

  • 15:00 – 16.00 часа на сцена, ляв полуетаж НДК, ще се измислят малки същества с Петя Кокудева, автор на книжките "Малки същества" и  "Лулу".
  • 17:00 на щанда гостуват Невена Дишлиева-Кръстева – преводач и Аделина Змей Генова, блог "Книгозавър".

За автора

Вашият коментар