Преместиха постановката Швейк от Лятното кино заради лошото време

Отложеното за днес представление "ШВЕЙК" (от 22 май) в кино "Орфей" с участието на Герасим Георгиев – Геро и Валентин Танев ще се играе довечера на закрито в Дом на културата "Борис Христов" от 20.30 часа. Билетите важат без заверка споделиха организаторите за младежкия портал mediacafe.bg.

Спектакълът  „Швейк” на театър „Българска армия” трябваше да постави началото на артистичните вечери на лятното кино в Пловдив на 22 май, но поради дъждовното време тя вече бе отложена за 4-ти юни. 

Храбрият войник "Швейк" е прочутият герой на чешкия писател  Ярослав Хашек. Драматизацията по романа е на Юрий Дачев. „Добър до глупост, а не добър от глупост… велик с добротата си“, е оценката на Дачев за героя. 

Актьорът Валентин Танев пресъздава повече от десет образа в постановката. Той е санитарят в лудницата, затворник, вдовицата Мюлерова, войника от лазарета, фелдкурат Ото Кац – военният свещеник, сапьорът Водичка, фелдфебелът Биглер, палача. Играе също руснак, казак, грузинец и татар, както и няколко кучета. А в ролята на добрия войник се превъплъщава Герасим Георгиев-Геро.

За автора

Вашият коментар