Промяната чака да бъде предизвикана

Да ремонтираме системата?

Сигурно и на теб ти е писнало от всички проблеми, несправедливости, мрачни статистики и прогнози, които ни заливат непрекъснато в медийното пространство. Всички ги знаем – над 2 милиона души са под прага на бедността, огромно количество хора нямат достъп до културни, здравни, образователни услуги. Не са за пренебрегване и проблемите на градската среда, липса на демократично общество, корупция, обезлюдяване, проблеми в здравеопазването и образованието. Добре, и какво от това. Казваш си, че нищо не зависи от теб и си продължаваш. Повечето хора постъпват точно така.

Фабрика за идеи” и форматът Предизвикателство за социална промяна за втора поредна година ще се опитат да срутят този начин на мислене. 4 дневния социален експеримент ще се проведе от 25 до 29 септември. Целта му е да намери иновативни и прагматични решения на актуални социални проблеми. Предизвикателството ще се проведе на територията на 5 града – Пловдив, София, Бургас, Русе и Враца. 
Участието е много просто. Единствено трябва да намериш хора, с които мислите в една и съща насока и иматe сходна визия за решаване на проблемите. Това е достатъчно, за да сформирате своя екип.

Предизвикателството за социална промяна ще се погрижи да получите мисия, която да е адекватна на района, в който сте разположени. Оттук нататък поемате вие. Трябва само задружно да генерирате идея, която да представите. Инкубатора за социални иновации ще се погрижи и за това вашата идея да достигне до хора от най-различни организации, предприемачески кръгове, общественици и много други, които могат да ви подадат ръка и да ѝ помогнат да се осъществи. 

Най-важното за организаторите тази година е устойчивостта на проектите. Половината от миналогодишните проекти са срещнали подкрепа и финансиране. Затова ако и ти си един от безбройните недоволни, недей му мисли много. Промяната може да тръгне от теб, колкото и клиширано да звучи. 

Регистрирай своя отбор до 21 септември и намери повече информация ТУК

Събитието във фейсбук с програмата може да видите ТУК

 

За автора

Вашият коментар