5000 гледаха постановките на „Сцена на кръстопът” в първата седмица

Близо 5000 зрители са влезли в театралните салони през първата седмица на 19-тата „Сцена на кръстопът”

Фестивалът стартира успешно с премиерата на  Драматичния  театър-Пловдив „Сестри Палавееви” в Дома на културата пред препълнен салон. И въпреки  осезателно променената среда, в която ежедневно се преплитат и небалансирано се провеждат разнородни по своя характер и съдържание културни прояви, форумът  запази своята творческа устойчивост, коментира изпълнителният директор Димитър Малашинов.

През изтеклата първа  фестивална седмица  бяха  осъществени  10 представления, три от които премиерни. Едно представление падна заради ангижиментите на  и  само едно несъстояло се по лични причини на актрисата Ернестина Шинова. Три от тях бяха  чуждестранните спектакли от  Турция, Франция и Украйна, които се представят за първи път в България с професионален превод.

Видимо недостатъчен се оказа интересът на младата театрална публика към проведените в двора на театъра 4 съпътстващи прояви и най-вече към студентския театър при Нов български университет. В отминалите фестивални дни всеотдайната пловдивска публика, част от която е и спонсорското семейство на форума, успя да  се срещне с едни от най-големите имена на българския театър.

СНИМКИ от откриването може да видите ТУК

Прочетете повече за постановката Дакота с актьорите Бахаров, Вегов и Карамазов ТУК.

Мерилин Монро на Камерна сцена на Драматичния театър – повече може да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар