Семинар по пранаяма в Инкубатор този уикенд

От 13 до 15 май творчески комплекс Инкубатор е домакин на дългоочаквания практически семинар по тибетски дихателни упражнения – пранаяма, с водещ Иван Великов. Иван е старши инструктор в движение за хармонично развитие на човека (BMST) с над 10 – годишен опит като преподавател по йога, бойни изкуства и вътрешни методи за възрастни и деца.

Какво е пранаяма и какво ще научите по време на семинара?

Упражненията от тази система дихателни практики са насочени предимно към възстановяване на физическото здраве. Концентрацията върху дишането помага както за успокояването на ума, така и за подобряване кръвоснабдяването на вътрешните органи, което способства за тяхното укрепване и функциониране.

Упражненията помагат за възстановяване на жизнената енергия, повишаване на концентрацията и цялостно подобряване на здравето. Ето и някои конкректни ползи:

– ефективна при проблеми в носната кухина;
– ефективна при проблеми със стомашно-чревния тракт (запек и др.);
– подобрява обмяната на веществата и регулира телесното тегло;
– помага в борбата със стреса като снижава нивата на кортизол в кръвта;
– антидепресивно действие;
– облекчава главоболие и мигрена, като премахва появилите се напрежения в областта на шията и раменете.

Практикуването на дихателна Йога води до бързи и осезаеми резултати. При изпълняване на дихателните упражнения, се повишава температурата на тялото. В резултат на практикуването на дихателна йога, клетките на тялото се насищат с кислород, което се явява профилактика и лечение на много хронични заболявания.

ВАЖНО!

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: бременност; наскоро, по-малко от година, проведена операция; наличие на импланти.

Препоръчително е преди и по време на семинара да не се консумира храна. Всеки участник да изпие по една – две чаши с преварена топла вода, което ще подпомогне изчистването на дебелото черво. Поради естеството на упражненията, е възможна лека болка в областта на коремните мускули.

Водещ: Иван Великов – старши инструктор в Движение за хармонично развитие на човека (BMST) с над 10 годишен опит като преподавател по Йога, Бойни изкуства и Вътрешни методи за възрастни и деца.

                                                                                     ПРОГРАМА

Петък – 13 май ,18ч.
Въвеждаща презентация – Основи в йога системата и различните нива на пранаяма. Как работят упражненията, които ще практикуваме по време на семинара?
ВХОД СВОБОДЕН

Събота и неделя – 14 и 15 май 10-13ч.
По време на семинара, ще усвоим 15 вида дихателни техники от пранаяма, които са както базови, така и за напреднали, които можете да практикувате и занапред.
Участие в семинара: 25лв на ден

Предварително включване можете да заявите на e-mail ivan.bmst@gmail.com, до 12 май, както и на място в петък по време на безплатната презентация.

За автора

Вашият коментар