Списание„Нула32“ представя своята София

Навръх третия си рожден ден пловдивското списание за стил и култура посвещава брой на София!

„София, вечна любовнице“ е заглавието на тринайсетия фатален брой на единственото градско издание на Пловдив. Броят ще бъде представен официално за пръв път пред публика в петък вечер, 21.09, от 19:30 пред уиски бар „Сандъкъ“ на ул. „Абаджийска“ в Капана.

От редакцията споделят, че новият брой предоставя поглед  към столицата и живота в нея през призмата на пловдивчани, свързани и разделени по различни начини с нея. „София, вечна любовнице“ изследва корените на противопоставянето между двата града, но и се издига над клиширания разговор по темата. Тринайсетият брой на „Нула32“ разказва за взаимодействието между двата най-големи български града, техните улици и дух и се концентрира върху онова, което ги прави невъзможни един без друг.

„В следващите страници обединяваме в едно две по начало различни идеи за град. Съзнателно сблъскваме високомерието с небрежното самочувствие, кариеризма с нищоправенето, властолюбието и успеха на всяка цена  – с густото за сметка на всичко останало. Парите – с времето. Скрихме се между редовете на тези истории. И въпреки че се опитахме да се издигнем над клишетата по темата, нещата тук все така продължават да се съмняват в истините си, несъгласни са едни с други, а често и със себе си. Търсят се и се преоткриват непрекъснато.“

На 26.09 ще се проведе и първата дългоочаквана премиера на „Нула32“ в София. Събитието е с начален час 19:30, мястото – „+ това“.

За автора

Вашият коментар