Захари Бахаров в Чамкория разпродадени за два дни, обявиха втора дата

Хитовият моноспектакъл по романа на Милен Русков идва в Пловдив на 12 февруари и 17 април.

Моноспектакълът на Захари Бахаров по последния роман на Милен Русков – “Чамкория” е на турне из страната, като навсякъде предизвиква невероятен интерес и залите се разпродават буквално за часове. Постановката е на софийския Театър 199 “Валентин Стойчев”

В Пловдив “Чамкория” ще се играе на 12 февруари като билетите за премиерното представление в града отдавна са изчерпани. Затова от организаторите обявиха и втора дата за спектакъла, режисиран от Явор Гръдев, в Дома на културата. Датата е 17 април, а билети все още могат да се намерят на касите на Операта в ДК “Борис Христов”.

Чамкория е моноспектакъл на Захари Бахаров с продължителност малко над 2 часа с антракт. В комедията актьорът влиза в ролята на главния герой – банишорския тарикат Бае Славе. Бае Славе е шофьор на омнибус по линията София – Чамкория през 20-те години на миналия век, а умът е едновременно мъдър и смешен.

Романът на Милен Русков разказва 20-те години през погледа на един обикновен шофьор на омнибус. Бае Славе е на средна възраст, женен с 3 дена, недоволен от живота си широк социалист и професията му по чуден и безкрайно смешен, но и трагичен, начин го свързва с едни от най-страшните събития в България през 20-те години, с хора от двата враждуващи политически лагера – Военния съюз и нелегалната съпротива – комунисти и анархисти. Сред всичко това Бае Славе, размишлявайки за нещата на своя шопски диалект, иска просто да живее нормално, което поражда голямата му драма и големия смях, които Захари Бахаров изиграва изключително успешно.

За автора

Вашият коментар