Актьори се изправят срещу поети

Една напрегната битка между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог ще се случи на 19 февруари 2021 година в Театър “Сфумато”, София.

Със започването водещата Анета Иванова влиза в ролята си на конферансие.

Актьорите Никол Оташлийска, Ростислав Шипочки, Вилиян Гешев, Августина-Калина Петкова, Иван Станчев и Цветелина Атанасова ще се изправят срещу поетите Биляна Димова, Иван Димитров, Адриана Андреева, Никола Петров, Лилия Трифонова и Радослав Чичев в литературна схватка. Победителят ще бъде определен от публиката чрез гласуване след края на всеки рунд и директен двубой.

Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница „Сфумато“, събитието “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. И така вече шести сезон. “Актьори срещу Поети” пътува понякога извън София, участва в НОЩ Пловдив / NIGHT Plovdiv и на Софийски международен литературен фестивал, беше и специален подарък за рождения ден на Читалнята / Chitalniata. Своят трети сезон започна с участие на покрива на Шоколадовата фабрика в рамките на квАРТал/ Kvartal Festival 2017 и продължи в „ПЕТЪК“ със Заедно в час / Teach for Bulgaria.

Вашият коментар