“Таралеща” с нова дата в програмата на 6Fest

Фестивал за улични изкуства 6Fest обяви нова дата за участието на група “Таралеща” и Митко Таралежков в програмата си – на 14 октомври от 20:00 ч. на ул. „Доктор Георги Вълкович“ 6. Входът за събитието е свободен. Събитието беше първоначално насрочено за по-ранна дата, но поради заболяване на член от групата беше отложено.

Димитър (Митко) Таралежков е български режисьор и музикант, бард. Завършва „Кино- и телевизионна режисура“ в „Нов български университет“. През 2004 г. печели наградата на Международния фестивал за късометражно кино в Балчик с филма си „Бургас на Таралежков“. Част е от независимата режисьорска група „Бидон филм“, заедно с Олег Константинов и Никола Бошнаков. Но Таралежков е и поет с китара. Първоначално изпълнява песните си самостоятелно, а в момента концертира заедно с групата си “Таралеща”. Групата е в състав Митко Таралежков – вокал и китара, Александър Михайлов – саксофон и кавал, Илко Градев – акордеон, Дани Огнянов – бас и Невен Кидеров на перкусия.

Дванадесетото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest се провежда с подкрепата на Община Пловдив и Национален фонд „Култура“ като част от Културния календар на града. Основната му програма се състоя от 27 септември до 1 октомври, като в нея участие взеха бароковият ансамбъл “Collegium Ritornello”, Иво Димчев, Вили Стоянов и „Just Bossa”, Миленита, Мила Роберт, група Le’Push. Сред събитията се отличиха и три парадни прояви – по Главната на Пловдив дефилира Представителният младежки духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” – Велинград,  а на Малката Главна на кокили свири цирковият артист и музикант Dario Bulgario. Инструменталисти от Марица Брас Бенд направиха джаз флашмобове в Капана, като се появяваха изненадващо и свиреха на различни места в творческия квартал.

За автора

Вашият коментар