Пиесата „Майстори“ отново ще спре дъха на публиката

На сцената на Драматичен театър Пловдив отново ще се преплетат съдбите на героите от пиесата „Майстори“ на Рачо Стоянов.

“Майстори“ е сред образците на българската драматургия, съчетава в себе си романтичната памет за Възраждането и съвременните колизии на националния ни характер.

Историята за двамата дърворезбари Найден и Живко и тяхното съперничество за сърцето на Милкана се превръща в драма с антични размери. Красотата като вдъхновение и красотата като жертва е възелът на конфликта в тази класическа творба на Рачо Стоянов. За да се изправи зрителят пред вечния български въпрос – непременно кръвта ли е спойката на българския градеж; задължително ли е иконостасът на мъжа и твореца да е вдигнат върху женските сълзи и болка.

Режисурата и сценографията са дело на Асен Шопов, а актьорите Симеон Алексиев, Русалина Чапликова, Константин Еленков, Мария Сотирова, Явор Бахаров, Мария Генчева, Добрин Досев, Валери Кьорлински, Марин Младенов, Красимир Василев, Петър Тосков, Стефан Попов и Николай Станчев ще накарат пловдивската публика да въздиша заедно с героите.

Представлението може да бъде гледано на 6 април от 19 часа, както и на 7 април отново от 19 часа.

Билети за „Майстори“ могат да се закупят онлайн.

За автора

Вашият коментар