Трето издание на „В навечерието на Рождество“ в НБ „Иван Вазов“

Сдружение „Изкуство във времето“ и НБИВ канят ценителите на класическата музика на Третото издание на концерта „В навечерието на Рождество“,  част от цикъла „Озвучаване на публични пространства с камерна музика“. Празничната програма е многоцветен колаж от шедьоври в различни жанрове и стилове, включва композитори от много национални школи, представени от  разнообразни камерни формации.

Участват представителите на Сдружението: Евгения Ночева (цигулка ), Павел Генов (цигулка), Дарина Иванова (флейта), Никола Николов (виолончело), Злателина Коларова (пиано)

Гост-изпълнители: Ивелина Рашкова (сопрано),  Виктор Костов (цигулка), Адам Рамадан (цигулка), Емануил Татеосян (виола)

В програмата: творби от Й.С.Бах, П.И.Чайковски, Дворжак, Шуберт, Паганини, Мел Бони, Ф.Грубер и др.

29.11.2023 г., сряда, 18.00 часа, НБИВ, Изкуствотека

Вход – свободен

Сдружение „Изкуство във времето“ е създадено през 2020 г. с цел разширяване на аудиторията на класическата камерна музика, обогатяване на градската интонационна среда с нетрадиционни форми на общуване с нея, децентрализация на културните процеси, утвърждаване на нови, алтернативни пространства за изкуство, образование  и естетическо възпитание на публиката.

Сдружението обединява музиканти от различни културни институции в Пловдив и съмишленици. За тригодишната си история то е изнесло множество концерти и други съвременни музикални практики. В тях са включени познати автори и шедьоври, но и по-малко известни, но стойностни творци и произведения, изпълнени от професионални музиканти  и  от млади таланти.  

Партньори на Сдружението са: Областна администрация – Пловдив, НБИВ, Държавен архив – Пловдив, Културен център „Тракарт“, галерия „Аrsenal of Art“, Кметство на Район Запад – Пловдив, СОУ „Черноризец Храбър“,  чиито пространства то насища с изкуство.

Репертоарът на Сдружение „Изкуство във времето“ е с широк стилов и жанров диапазон, представя разнообразие от инструменти и камерни формации. Голяма част от продукцията на Сдружението се превръща в традиция: концертите „Viva la Musica”, „През чудния месец май“, „В навечерието на Рождество“, музикалната акция „С България в сърцето“ и т.н.

За автора

Вашият коментар