„Аз, капитан“ и новият филм на Мадс Микелсен „Обетована земя“ ни очакват на Киномания

Две многообещаващи заглавия предстоят в неделния 26 ноември на Киномания в Пловдив.

Програмата започва с „Аз, капитан“, награден за режисура със „Сребърен лъв“ на фестивалв във Венеция, както и наградата „Марчело Мастрояни“ за играта на актьора Сейду Сар. Историята проследява пътя на две сенегалски момчета, които мечтаят да емигрират в Италия. Според мотивацията на венецианското жури филмът е „разтърсваща съвестта модерна одисея“. Прожекцията е от 16:15 часа.

В 18:30 предстои и прожекция на най-новия филм на любимия на киноманите Мадс Микелсен. Той се впуска в датската продукция „Обетована земя“. Историята ни пренася в Дания в XVIII век и странстванията на един незаконен син на благородник. С мощното, нюансирано изпълнение на Мадс Микелсен, подкрепен от останалия актьорски екип, Обетована земя се отличава с жизненост, която е рядкост за подобни красиво монтирани филми с епоха.

Цялата програма на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com. Билетите са цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери. Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева. Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.

За автора

Вашият коментар