6fest кани за участие художествени групи и артисти за следващото си участие в Пловдив

Фестивалът за улични изкуства 6Fest отправя покана към художествени групи и артисти от Пловдив за участие в следващо фестивално издание в града.

Търсят се групи и артисти в съвременен цирк, танц, музика, уличен и куклен театър, марионетки, огън, живи статуи, улична магия и други форми на улични изпълнителски изкуства.

Желаещите могат да пишат на Фейсбук страницата на фестивала, както и по имейл на  bgmomchil@gmail.com (за Момчил Цонев), като изпратят кратко описание за себе си и своето изкуство, снимки и видео от свои изпълнения. Задължително е да се посочи лице за контакт и телефон. 

Крайният срок за записване е 14 август 2020 г.

6Fest е мултижанров фестивал за улични изкуства с пет издания от 2017 г. до момента. В програмата си е представял професионални улични артисти от България, Унгария, Венецуела, Белгия, Испания със съвременен цирк, огнено и светлинно шоу, марионетки, живи статуи, светлинен парад на кокили, танцово шествие, улични музиканти и др.

През 2019 г. е първото му издание в Пловдив като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. През 2020 г. направи танцово шествие по главната пешеходна улица “Княз Александър І” с участието на 7 местни танцови формации и малки концерти на улични музиканти в квартал Капана.

 

Вашият коментар