Конкурсът Th13teen Arts 2014 приключи

Второто издание на конкурсът за най-добра бизнес идея в творческите индустрии е към края си. Остана само да бъде избран победителят, който ще представи България на международния финал на Creative Business Cup в Дания. Там българският представител ще се бори с представители на 40 държави за първото място и награда от 100 000 долара.

Кандидатствалите проекти са много разнообразни и са от различни сфери на творческата индустрия – реклама, дизайн, IT-приложения и дори кулинария. Предприемачите ще представят интелигентни решения както на много съществуващи вече проблеми, така и ще поставят идеи са нови идеи за развитие.

„Всички проекти са уникални, защото са преминали през призмата на предприемачи с творческо мислене и идеи как да подобрят всички тези услуги, така че човек да има повече свобода и възможност да прави избори в бизнеса си” – разкриват организаторите.

На 1 юли 2014 г. специално жури ще изгледа презентациите на кандидатите и ще открои най-убедителната концепция за развитие. Победителят в Th13teen Arts ще премине специално обучение, което ще го подготви за международната надпревара, а разходите по пътуването и престоя му ще бъдат поети изцяло от организаторите. 

Журито на Th13teen Arts тази година е в състав:
Елица Панайотова – архитект, изпълнителен директор на София Тех Парк
Йордан Матеев – главен редактор на сп. Forbes, България
Лилана Деянова – музикант, съосновател на Trendhattan
Емил Попов – управляващ съдружник в Крестън БулМар ООД и председател на Форум Банки Инвестиции Пари
Станислав Сираков – партньор в LAUNChub, финансов директор
Ивайло Симов – съосновател и управляващ съдружник в Eleven
Michael Jacobsen – сериен предприемач, писател, основател на Global Entrepreneurship AgencyРени Попчева – основател на Embrioo.com, национален победител в Th13teen Arts 2013 и призьор в Creative Business Cup 2013

Финалът ще се проведе на 1 юли 2014 от 16.30 ч. в Betahaus Sofia

Th13teen Arts е националният етап от световния конкурс за бизнес концепции в областта на творческите индустрии Creative Business Cup и се провежда под ръководството на Министерство на икономиката и енергетиката.

 

Вашият коментар