Младежките ни делегати представят мнението и идеите на младите българи пред ООН

На българските младежки делегати към ООН им предстои да представят мнението и идеите на българската младеж. Всички активни млади хора на възраст между 15 и 29 години сега могат да споделят своите идеи, проблеми и мнения в тазгодишната им анкета: shorturl.at/hqFLT

Всяка година младежите в България получават възможността техните приоритети, предизвикателства и идеи да бъдат представени пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.  Анкетата е анонимна, кратка и важна за всички млади хора на възраст между 15 и 29 години. Можете да я откриете и на страницата на Дружество за ООН България във Фейсбук, на сайта на българските младежки делегати към ООН, както и в комуникационните канали на техните партньори.

Българските младежки делегати към ООН са с мандат от 18 месеца. Тяхната основна задача е да съберат, анализират и работят активно по и приоритетите и предизвикателствата, които са споделили млади хора от България. Проектът се координира от Дружество за ООН България, с подкрепата на Министерство на външните работи.

Резултатите от анкетата ще бъдат представени сред партньори на програмата от институциите и неправителствения сектор в България, пред медиите и пред всички заинтересовани лица. Мненията на младите хора, попълнили анкетата ще бъдат основа за речта на делегатите пред Трети комитет на Общото събрание на ООН през месец октомври. Така гласът на младите хора, дали своето мнение в анкетата, ще достигне до държавите членки на ООН и ключови международни младежки организации!

Щом се завърнат в България, Делегатите ще продължат работа по набелязаните от анкетираните младежи приоритети и предизвикателства.

Защото младите хора са решението, а не проблемът!

Вашият коментар