Хамак-филмови нощи в кино „Космос“

5 филма, които няма да видите в масовите зали, ще бъдат прожектирани в два поредни дни в кино „Космос“. Обединени под името „Хамак-кино вечери“, зрителите могат да гледат българските продукции „Тънка червена линия“, “Dreaming whitewater”, “Lost Winter”, международният проект „Surfing The Wild East” и лентата от 86-а година, посветена на Христо Проданов – „Живот до поискване“. Всички филми са свързани от тематика туризъм сред природата и любов към планината и морето.

Прожекциите започват с „Тънка червена линия“ – късометражен филм, който разказва за прокарването и първото свободно преминаване на едноименния маршрут по стената на Червената дяволска игла в Рила. Режисьор е Стоил Димитров. Прожекцията е в 18:30 в четвъртък, 24 октомври. След това René Eckert и отново Стоил Димитров ще ни разкажат за трима сърфисти, които търсят най-добрите вълни по българското и турското черноморие, които достигат до Азербейджан и Каспийско море. Филмовата вечер завършва с „Dreaming Whitewater“ на Емануил Емануилов и  “Lost Winter”, с режисьори познатите вече Емануилов и Стоил Димитров.

В петък от 18:30 в киното ще се прожектира „Живот до поискване“ на режисьора Коста Биков. Историята разказва за живота на няколко приятели, които се вдъхновяват от пътешествието на Христо Проданов до Еверест без помощта на кислородна маска през 1984-а година.

Входът за всички прожекции в кино „Космос“ е свободен.

Вашият коментар