Само след 6 кръга вече мислят за втора Корпоративна лига в Пловдив

Започналата наскоро в града ни "Футболна Корпоративна лига" е в разгара си. След шест изиграни кръга организаторите споделят, че интригата вече се завързва, както в горната половина на класирането, така и в долната. Лигата, която обединява различни работодатели от Пловдив в това  футболно предизвикателство, набира все по-голяма популярност.

Организаторите споделят, че има интерес от фирми, които са изпуснали сроковете за записване, затова те обмислят пускането на 2-ра група още на полусезона, като по този начин ще удовлетворят желаещите фирми, а и борбата за изпадащите отбори ще стане още по-ожесточена.

В момента 16 отбора се борят за титлата в първия сезон на "Футболна корпоративна лига". За момента лидер в класирането е отборът на Айгер Инженеринг, който има пълен актив от точки /18т. от 6 мача./ Второ и трето място са съответно заотборите на Schneider Electric и Либхер. Спортният дух и хъс не липсват в нито един мач, споделя Евгени – един от инициаторите на ФКЛ. Потърсихме неговия коментар за изминалите 6 кръга и всичко по-интересно, с което са се сблъскали при организирането на лигата.

„Най-трудно ни беше в началото,  докато се запишат първите 2-3 отбора, след това сякаш нещата започнаха да се подреждат от само себе си, звъняха ни фирми, на които дори не бяхме изпращали покани. Наложи се дори да удължим срока за записване, понеже имаше много желаещи, които точно Август бяха в отпуски и не можеха да задвижат вътрешно фирмено записването си.

На старта дойдоха работодатели, приятели и близки на всички играчи, получи се един малък спортен празник за всяка фирма. Много от отборите имат стабилни агитки, които идват да ги подкрепят всеки мач Относно организацията на двубоите се стараем да угодим на всички играчи, съобразяваме се с графиците им и съответно понякога променяме програмата, така че да е удобно и на двата отбора.

Тук искам да благодаря на всички отбори, че са толерантни към съперниците си и до сега никой не ни е отказал промяна на дата или час, ако има възможност. Разбира се срещаме и недоволство от някои играчи и отбори, но то е свързано предимно със съдийството. Това е нещо напълно в реда на нещата. Винаги, когато някой отбор загуби, търси вината първо в съдията, а после осмислят грешките си. Ние напълно заставаме зад решенията на нашите съдии, знаем, че понякога и те допускат грешки, но това е напълно нормално, все пак това е футбол!

Тази седмица са мачовете от 7-ми кръг, с които преполовяваме първия полусезон. Надяваме се лигата да продължи да се радва на интерес от страна на отборите и феновете им. Стараем се постоянно да подобряваме сайта ни, FBстраница и всички останали неща, така че всички да останат наистина доволни.“

През настоящия кръг се очаква най-интересният двубой да е между отборите на Schneider Electric и MAGNA, които са в горната част на класирането и се борят за медалите.  

Потърсихме и мнението на някои от участниците в лигата, за да разберем как се отразява турнира на служителите им:

Дина Карагяурова, HR, Айгер Инженеринг : Участието на Айгер във Футболната Корпоративна Лига определено ни носи много футболни вълнения и емоции. Горди сме, че към момента отборът на Айгер е един от най-добре представящите се отбори и че агитката ни е една от най-активните в лигата, а това още повече мотивира момчетата ни.

Андрю Дюлгерян, HR, Либхер : Организацията на ФКЛ до момента е отлична. За краткото време, което организаторите са имали, и за изминалите само 6 кръга по нищо не отстъпвате на другите аматьорски лиги, които се провеждат на територията на град Пловдив. Причината за нашето участие е, че от много време имаме желанието да играем в някаква лига. Също смятаме, че сме способни и вярваме, че можем да спечелим турнира. Пожелаваме им да продължават все така.

За автора

Вашият коментар