Анкета и подаръци за студентите от ПУ по време на АНТИСПИН кампанията днес (ВИДЕО и СНИМКИ)

Доста сериозна АнтиСПИН акция проведоха и студенти от най-големия пловдивски ВУЗ, този на "Паисий Хилендарски" тази сутрин. Целият Студентски съвет към ПУ шеташе около Ректората и Нова сграда, за да раздава брошури, презервативи, лентички, химикали, магнити и какво ли още не. Видно кампанията на доброволците бе доста силна, защото опащката пред пунктовете не стихваше, а младите хора даваха подробно информация, за това което правят. 

Студентите бяха организирали две стени, една на която можеше да се снимат всички желаещи, а другата бе да се изрисува саморъчно червена лента с пръстови отпечатъци. Както и в УХТ кампанията се организира за 5-та поредна година 

Повечето от студентите обаче се шегуваха помежду си с подаръците, които получаваха, за разлика от студентски съвет, който бе взел идеята доста сериозно. 

Радослав Рангелов от СС сподели за mediacafe, че целта е на днешния ден е да информира всички млади хора, които не знаят какво е ХИВ и СПИН. "Днес правим и анкета, за това колко са информирани колегите ни, както и това е полезна информация за нас, за да знаем как бихме продължим".

За автора

Вашият коментар