Европейският колеж ликува с требъл в края на сезона (ВИДЕО и СНИМКИ)

Прекръстеният вече Европейски колеж на ЕВУИМ (Европейско висше училище по икономика и мениджмънт) грабна две купи в един и същи ден и бе награден с университетска титла от българския парламент

Двукратният носител на Купата от студентското първенство по футбол победи категорично Югозападния университет на финала на Универсиадата в Пловдив с 4:0 вчера вечерта и стана първият шампион в игрите след НСА, който пък спечели студентската олимпиада миналата година в София.

Празникът за ЕВУИМ беше двоен след като през деня с решение на Парламента се преобразува в специализирано Европейско висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ).

Отборът на треньора Йордан Хърков изненада съпреника си, който бе решен да триумфира в Пловдив, с три бързи гола на Мурад Ибрахим, Илхан Ибрамчик и Георги Куртев през първата част. Последното попадение наниза юношата на колежа Сезгин Четин в края на мача. 

Началният съдийски сигнал бе даден от министъра по младежта и спорта Красен Кралев, който дойде специално за срещата, както и да види модерната база на колежани.  

Срещата започна стремглаво за домакините, които още в 15 минута откриха чрез Мурад Ибрахим. Секунда след попадението бившия футболист на Ботев и настоящ капитан на "синьо-жълтите" Георги Куртев стреля отблизо, но "македонският" страж Пангев спаси. В следващата атака колежани отново ликуваха, след като Илхан Ибрамчик беше изведен от Малев сам срещу вратаря и крилото удвои – 2:0.

Това видимо изнерви футболистите на ЮЗУ, който започнаха да играят доста грубо и да накъсват мача с чести фалове. В 35-та минута се стигна до бой между двата отбора, като след спречкване и сериозно раздаване на юмруци Йордан Жаров от колежани и Димитър Парасков от гостите видяха червените картони.

През втората част темпото на мача спадна и когато се чакаше последният съдийски сигнал Сезгин Четин беше изведен от Алил Карадашев и оформи крайното 4:0.

След срещата "синьо-жълтите" получиха златните медали от зам.-кмета по спорт на Пловдив Петър Зехтински, както и двете купи за първото място. Специална заря озари небето след като играчите, треньорският щаб и президентът на клуба доц. Цветан Коцев вдигнаха купите.

ЕКИУ – ЮЗУ – 4:0

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 МУРАД ИБРАХИМ 15 МИН, 2:0 ИЛХАН ИБРАМЧИК 18 МИН, 3:0 ГЕОРГИ КУРТЕВ 41 МИН, 4:0 СЕЗГИН ЧЕТИН 90 МИН

Съставът на ЕКИУ: Апостол Стоянов, Алил Кардашев, Георги Бъчваров, Йордан Жаров, Мирослав Пушкаров, Мурад Ибрахим, Христо Янчев, Мирослав Караилиев, Илхан Ибрамчик, Борис Малев, Георги Куртев

За автора

Вашият коментар