Студент от НБУ взе наградата за късометражно кино

Огнян Костовски е победителят в конкурса за студентско късометражно кино “Игри на късмета”за 2012 година. Той победи съв своята продукция “Всичко е свързано”. Церемонията по награждаването се състоя на 31 януари в Дома на киното в София. “Въпреки кратката форма авторът е успял да изрази творческото си внушение. Всички членове на журито бяхме особено впечатлени от нестандртния подход на младия автор”, коментира Олга Тодорова.
 
На второ място бе отличен филма “Игри на късмета” с автор Радослав Камбуров от НАТФИЗ. Третата награда грабна 5-минутната лента Paths с автор Емилиан Дечев от НБУ.
Фаворит на публиката стана филмът “Една истинска любов” с автор Владимир Милев (на снимката). В класацията в интернет се включиха точно 8626 души от периода 12 декември 2011 до 30 януари 2012 година. Голямата награда на феновете бе връчена на пловдивчанина, който е 2-ри курс в НБУ. Пред mediacafe.bg Владо сподели, че въобще не е очаквал да влезе сред номинираните, защото това е първият му филм. Признанието на публиката го стимулира още повече и желае да продължи напред. След баналния въпрос какви са по нататъчните му творчески планове той сподели:
"Искам да направя най-успешния си филм за 100 годишнината на най-стария футболен клуб в България. Това е голямата ми мечта и сега е моментът да я реализирам. Ще дам всичко от себе си, защото Ботев е в сърцето ми", коментира Владимир Милев.
Конкурсът за късометражно кино „Игри на късмета” беше организиран от Евробет и Съюза на българските филмови дейци. Патрон на конкурса е кметът на София Йорданка Фандъкова, а наградният фонд беше на стойност над 7000 лв. Участниците трябваше да представят собствени късометражни филми на тема “Игри на късмета” с продължителност до 5 минути без ограничения за вида кино и жанра на творбите.

За автора

Вашият коментар