Студенти от ПУ канят пловдивчани на Интерактивен маршрут „Усети града“

Утре, 25 февруари 2016 година, от 15:00 часа пред паметника на Мильо на Главната улица ще започне Интерактивен маршрут „Усети града”, в който ще се включат студенти от катедра Етнология на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Това съобщиха от Философско-историческия факултет на висшето училище. Организатор на събитието е Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор”.

 „Усети града” е интерактивен маршрут, който ще насочи вниманието към различни интерпретации на градското пространство. Той съчетава дейности, които биха могли да Ви помогнат да „видите” централните пространства на град Пловдив по друг начин. Маршрутът е съставен от 6 интерактивни занимания. В него могат да вземат участие хора от различни възрастови групи, желаещи да „видят” града по нов и необикновен начин.

„Идеята е хората да „усетят” централните части на бъдещата Европейска столица на културата през погледа на хора със зрителни затруднения”, подчертаха организаторите. Всеки може да се включи, като се регистрира на адрес

 

 

Вашият коментар