Студентите в ПУ се надпреварват кой знае повече

За седма поредна година студентите от 9-те факултета в Пловдивския университет ще мерят сили в състезанието „Аз знам повече“. 

Играта, която обединява целия ВУЗ ще стартира с предварителен кръг на 29-ти април в три аудитории на Ректората. Студентите ще трябва да решат 35 въпроса от обща култура с 4 възможности за отговор, а всеки правилен отговор ще носи на участниците 1 точка. След селектиране Студентски съвет ще излъчат тримата с най-много точки от всеки факултет, а те ще представляват официалния отбор на факултета си.

Финалната част на междуфакултетното състезание ще се състои на 12-ти май в новата спортна зала, а победителите ще си разделят награден фонд от 960 лева. Записването е до 20-ти април.

Повече информация за регистрацията може да видите в сайта на Студентски съвет към ПУ.

За тези, които за първи път чуват за „Аз знам повече”:

Играта е под формата на викторина и има за цел да провери знанията на студентите в различни области (история, география, литература, психология, изкуство и др.). В него традиционно участват представители на всички девет факултета на университета, като всеки от тях е представен от един отбор с по трима души.

“Аз знам повече“ дава възможност на студентите да премерят интелектуална мощ и да покажат кой факултет приютява най-блестящите умове на университета.

За пръв път състезанието се провежда през 2008 година и с всяка година добива все по-голяма популярност сред студенти и преподаватели. 

Чуйте как е стартирало състезанието от разказа на бившата председателка Анелия Дакова ТУК.

СНИМКИ от 2014-та година може да видите ТУК

СНИМКИ от 2013-та година вижте ТУК

Вашият коментар