Вижте в какви условия живеят студентите от Техническия университет в Пловдив (СНИМКИ)

След вчерашната пресконференция на част от преподавателите на ТУ София – филиал Пловдив относно мизерните условия, в която живеят студентите на ВУЗ-а, mediacafe направи свое проучване и се свърза със студенти наематели на сградата. Посещението на медии в сградата е забранено от настоятелството.

Оказа се, че те са в това трагично състояние, в което ни ги описаха младите хора. Студентите продължават да се страхуват, че ще бъдат подложени на натиск от ръководството на университета, а образованието им ще бъде прекратено. В момента около 400 млади хора плащат по 70 лева наем на месец за легло в 14-етажното общежитие на бул. "Санкт Петербург 63", срещу парк Лаута.

Тези събития са едно дежа вю, защото преди три години се повтори същата история след искания на тогавашния Студентски съвет да поиска по-добри условия за живот. Тогава те отново не се показаха и не изразиха гласно позицията си. Тази година обаче позиция от СС към ТУ няма. 

Факт е, че интересът за кандидатстване в ТУ – София – филиал Пловдив с всяка година намалява, а знаем, колко важен е той за развитието на Пловдив и как бизнесът гледа все по-често към него за набиране на кадри.

Повече за пресконференцията на преподавателите ще видите ТУК.

Писмото на студентите може да прочетете ТУК.

Вашият коментар