2 официални случая на заразени от коронавирус в Пловдив

Сучаите на COVID-19 у нас вече минаха 100 и към този час са 105, съобщи председателят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски

Сред заразените има и едно дете

Изследванията за вируса са над 4000 в лабораториите

От днес и Пловдив попадна сред заразените от коронавирус градове в България. Това съобщи генерал Мутафчиийски на официалния брифинг пред медиите в 17:00 часа. Първият случай с положителна проба е настанен в Инфекциозна клиника, като допълнителна информация не бе дадена. По информация на медиите под тепетата това е мъж на 39 годишна възраст, завърнал се от Англия, като в момента е в добро състояние. Той е приет и настанен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Свети Георги" в петък (13.03), а пробите му са пратени в Стара Загора в понеделник. 

Вторият случай е приходящ и в момента се издирва, споменаха от щаба. 

Резултатите от Пловдив са установени от лабораторията в Стара Загора. Сред седемте случая от София има един свързан с Банско.

Сутринта пък ген. Мутафчийски съобщи за трета жертва у нас.

В момента властта акцентира върху мерките в ромските махали, където се завръщат много хора от гурбет в Западна Европа. На задължителна карантина подлежат и всички шофьори, които се прибират в родината.

Към екипа на кризисния щаб вече се присъединяват и учените от БАН. Според проф. Николай Витанов от Института по механика, ако карантината не бъде пробита, след около три седмици се очаква да има и хубави новини по отношение на ограничението на разпространението на заразата. А след около два месеца и половина до три месеца, ще можем да се поздравим, че сме се справили с тази криза.

Вашият коментар