Как и къде се раждат биопродуктите?

Биоферма "Топалови" организира ден на отворените врати на 29-ти май от 9:00 часа. Мястото е нетипично и много интересно – село Извор, на 5 км. от Храбрино и само на 20 км. от Пловдив. Зелените активисти "За зелен Пловдив" са се ангажирали пряко за разпространение на идеята и смятат да запознаят пловдивчани с идеята на тази биоструктора в реалния и вид.

Ето и официалната покана на организацията:

"Ще посрещнем сезона на пресните биозеленчуци с посещение до Биоферма "Топалови" в с. Извор, което се намира на 4 км от Храбрино. Извор е малко селце горе в планината с едва 132-ма жители, далеч от шумотевицата и замърсителите на Пловдив.

Любопитни сме да видим как растат краставиците и доматите, които ще купуваме само след броени дни. Искаме да знаем всичко за тях – от семенцата до касетките, в които ще попаднат накрая, какви хора се грижат за тях, наистина ли не ги торят, с каква вода ги поливат, как си съжителстват с другите зеленчуци и плодове. Ще дегустираме първите свежи листенца салатка, сочни краставички и репички, токущо набрани.

Любопитни ли сте и вие? Тогава елате с нас. Събитието е отворено за всички и ще продължи до ранния следобед.

Срещата е на автобусната спирка в с. Извор в 9 часа, след което групата ще се придвижи до фермата. За повече информация има директен междуградски автобус Пловдив – с.Извор, който заминава от автогара „Родопи” в 7:40 сутринта."

Aдрес на събитието във фейсбук. Очаквайте снимки и повече инфо за качествените родни продукти.

 

Вашият коментар