Масов крос в борбата срещу рака в Пловдив

Празнично неделно хоро организира БНТ2 за своята 5-та годишнина

Тази неделя БНТ 2 ще  отпразнува своя 5-ти рожден ден с пет характерни за пловдивския регион хора, които ще танцуват заедно професионалните изпълнители от ансамбъл “Тракия”, любители и танцьори от клубове за народни танци и разбира се граждани на Пловдив. За живата музика ще се погрижат хорът и оркестърът на ансамбъл “Тракия”.

Своят 5ти рожден ден, БНТ 2 посвещава на каузата “Спри рака“, като подкрепата на пациентите с онкохематологична диагноза е втората проява, организирана съвместно със сдружение “Спри рака”.

„Отправяме предизвикателство към всички, които пазят в семейния гардероб оригинал на българска носия. Донесете я, облечете я и ни разкажете каква част от историята на семейството ви пази тя. На финала – заедно ще танцуваме ръченица. Защото няма как фолклорна танцова среща да приключи без надиграване. Дали Пловдив ще надиграе София? А Варна, Русе и Благоевград? Ще разберете, ако участвате в предаването на живо, което започва в 11 часа” – канят от медията.

От 10:45 в неделя, на Гребната база ще се състои кросът  от каузата „Спри рака“.  През месец май над 300 човека бягаха заедно отново под мотото „Да победим заедно злокачествените заболявания”. Прочетете повече ТУК.

Вашият коментар