Пловдив отново се включва в Нощ на театрите

На 19 ноември 2016 г. Пловдив отново ще бъде част от международната платформа Европейска нощ на театрите. Постановката, която ще могат да видят пловдивчани ще бъде "Няма ток за електрическия стол“ от Александър Секулов.

Това е  един спектакъл на Лилия Абаджиева, сценография и костюми: Васил Абаджиев, Участват: Калин Врачански и Красимир Доков. „Няма ток за електрическия стол” поставя в катастрофична ситуация двама мъже – екзекутор и осъден. Те не знаят какво се случва зад стените на камерата за изпълнение на смъртни присъди. Един срещу друг, един с друг трябва да решат дали да  продължат да спазват правилата на света до този момент или да приемат нови. И кой ще определи новите правила: екзекуторът, осъденият? Или някой друг?

"Няма ток за електрическия стол" е драматургичен дебют на писателя Александър Секулов. За режисьора Лилия Абаджиева – първа постановка по съвременен български драматургичен текст.

Постановката ще се играе в Камерна зала. Спектаклите на Драматичен театър -Пловдив не са подходящи за деца под 12 години.

С реализирането на Нощ на театрите България стана една от 11-те държави в Европа, които празнуват театъра по този атрактивен начин. Подобни културни платформи, които преобръщат времето (Европейска нощ на музеите, Европейска нощ на науката, Нощ на литературата и др.), привличат все повече почитатели на изкуството и го правят достъпно и близко.

За четвърта поредна година популярни лица на българския театър стават посланици на европейската инициатива Нощ на театрите. Владо Пенев, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владо Карамазов,Деян Донков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова и Биляна  Петринска се присъединиха към посланическия екип на четвъртата Нощ.

Всички те застанаха пред обектива на топ фотографа Павел Червенков и пресъздадоха своето усещане за Шекспир и Думите. Черно-бялата фотосесия ще бъде включена в специалната изложба„Нощни персонажи” и е част от събитията в Нощта. Всеки от актьорите ще сподели любим цитат от Шекспир и ще добави към него личен коментар и прочит, най-близък до неговата представа. Проектът „Нощни персонажи” е посветен на 400-годишнината от смъртта на великия творец.

Четвъртата Нощ на театрите ще е на 19 ноември 2016. Повече за инициативата може да видите ТУК

Вашият коментар