На 19 октомври се отбелязва Ден на българския лекар

Денят на св. Иван Рилски Чудотворец се отбелязва като ден на българския лекар.  Според преданието Свети Йоан Рилски Чудотворец е извършил много чудеса през живота си, а  и след смъртта си, изцерил е много хора от разни болести. Именно за това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник. На този ден се връчва отличието "Лекар на годината".

Мога ли да задам един въпрос, колко сегашните лекари спазват Хипократовата клетва? Но истински, без да я опорочават и нарушават, това е основен въпрос за нас – пациентите…

Лекар не се става лесно, особено лекар, който работи истински и професионално се раздава за здравето на хората. Той трябва да учи цял живот, за да е наистина полезен и да взема правилни решения. Прекланям се пред малкото истински доктори, на които съм попадала.

Утвърдените специалисти, експерти, доценти, професори, директори и бордове на директори определят правилата на "играта" със здравето на хората,  а ситуацията само продължава да се  влошава. За жалост постепенно здравната система се превърна в бизнес….

За автора

Вашият коментар