Модерната благотворителност

Днес, 19-ти октомври, е Международният ден на благотворителността. С толкова много благотворителни събития, думата „благотворителност“ е на път да се превърне в просто формалност и да предизвика дори негативни чувства.

Дарителите се превръщат в звезди, а по-известните личности започнаха масово организиране на събития за болни хора и това се превърна в нещо като мода. Да, разбира се, е по-добре нещо да се случва и това да се вижда, за да го правят повече хора и да има отзвук, но всички трябва да се съгласим, че в Пловдив почти през ден има нещо „благотворително“.

Благотворителността в последните месеци е нещо като сензация, не рядко неадекватна, безсмислена, несъответна и водена от всякакви мотиви, рядко чистосърдечни, разумни и безкористни такива.

Но днес, въпросът, който ни вълнува не е този. По-скоро искаме да ви напомним да отваряте сърцата и очите си не само днес или по Коледа, а всеки ден….

Изберете си кауза и помогнете – на болно дете, на болен човек, засадете дръвче, спасете бездомно животно, помогнетена случаен човек на улицата. Всичко зависи от Вас.

Ето и една кауза, изключително важна и ценна. Да помогнем на Тина.

Вашият коментар