Солна стая „Хималая“ или ползите от солта и укрепването на организма

Солната терапия е подходяща както за възрастни, така и за деца, споделят иницаторите на Солната стая в Пловдив

Тя укрепва организма, преборва кожните проблеми и прочиства дихателните пътища

Запознати ли сте с лечебните свойства на солта? Има няколко вида здравословна сол, сред които черната, мелдонската, хавайската, морската и разбира се, хималайската. Последната е най-известна сред полезните соли, защото е лесна за добив, а ефектът ѝ върху човешкия организъм е впечатляващ. Тя съдържа между 82 и 92 макро- и микроелемента. Богата е на калций, магнезий, сулфат, мед, желязо, цинк, манган, селен и много други, поради което я наричат Бяло злато. Освен това съхранява вибрационна енергия и информация, която лесно се приема от тялото поради кристалната ѝ структура. Тя спомага най-вече за добър имунитет, при респираторни заболявания, алергии, кожни проблеми, усложнения с дробовете и дихателните пътища. Изключително полезна е за бивши пушачи, при фарингит, кашлица, грип, хреми, сенна хрема, ринит, синузит и повтарящи се вирусни инфекции. Също така уравновесява нервната система и спомага за баланса на мозъка, психичното здраве и стреса. Това са само част от ползите от Бялото злато, но съвсем не всички.

В Пловдив има място, на което може да се убедите в думите ни – Солна стая „Хималая“,

която отвори врати в началото на декември 2017 година на ул. „Маяковски“ 6. Именно там може да се насладите на чист въздух, като в същото време си починете от натовареното ежедневие. 40-минутна процедура е напълно достатъчна, за да се откъснете от задачите и да презаредите с нови сили. Обектът разполага с две помещения, специално създадени за комфорта на деца и възрастни. И докато възрастните могат да се отпуснат в удобните кресла и да се унесат от приятната музика, да отскочат мислено до екзотични дестинации, заради сменящите се картини или да почетат някое от оставените за целта списания, то за децата са подготвени играчки, с които могат да си играят направо върху пясъка. Без значение дали сте голям, или дете Ви препоръчваме да влизате в стаята боси, защото няма нищо по-приятно за ходилата от това да ги заровим в шлайфащата и освежаваща сол. 

Помещенията разполагат с подово отопление и 10 см. солна настилка, пухкава сол по стените и тавана, както и мека LED светлина. Специални халогенератори от най-висок клас се грижат да впръскват необходимите количества солни частици във въздуха, които е полезно да вдишвате и през устата.

За да поддържате тонуса и тялото си здраво, е препоръчително процедурите да продължат по един цикъл от десет посещения – всеки ден или през ден. Най-необходими са в пролетния и есенния сезон, преди резките климатични промени и появяването на болести. Превенцията им не само ще Ви спести много главоболия и ходене по болници, но и не съдържа никакви медикаменти, а във времена, в които почти всичко е химия, това е огромен плюс. А и може да споделите преживяването с близък или приятел за още по-голямо забавление.

Час за процедура може да запазите от тук – http://bit.ly/2DDjJ4C  или на телефон 0896 719 333.

За притежателите на карти MultiSport те са безплатни. Солна стая „Хималая“ може да бъде открита и в град Пазарджик на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 6, зад МГ. Телефон за връзка – 0896 882 177.

Вашият коментар