Втори масов благотворителен крос „STOP CANCER“

На 30ти септември от 16 часа ще се проведе вторият масов благотворителен крос  „STOP CANCER“ на Гребната база в Пловдив. Организатори са Сдружение „STOP CANCER" заедно с Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Св Георги“.

Разбира се, че еднократното участие в крос няма да победи болестта, но ще създаде възможности за контакти, повече информация, съпричастност и информация.Това е само успешен повод повече хора да обърнат внимание и активно се включат в справянето с проблема, защото знанието е най-успешното оръжие в нелеката битка за живот“, приканват организаторите.

Ракът не е присъда, а диагноза и той е лечим, когато е диагностициран навреме. За да победи рака всеки потърпевш, както и неговите близки, трябва да имат силен имунитет и силна психика. С рака трябва да се борят всички и със всички средства. Трябва да се обединят усилията на болни, лекари и общество. Болните да получават актуална и подробна информация за състоянието си и варианти за лечение, лекарите да имат условия за лечение и лекарства за това, обществото да подкрепя всячески пострадалите.

Превенция и информация са ключовите думи за успех с коварната болест. Геноцид е болните да умират заради лоша база, липса на лекарства и ограничени права. Страшно е да чуеш диагнозата, но по-страшно е да не получиш адекватното лечение и да срещнеш административни пречки.

Затова сдружението „Спри рака" и Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Св Георги”  инициират тази година и  регионална конференция на 29-ти септември в аудиторния комплекс на УМБАЛ „Св.Георги” с доклади за новите достижения в онкологията. Защото най-добрия болен е информирания болен. Ние наблягаме на активността на самите болни както физическа, така и психическа. Призоваваме ги да приемат предизвикателството и да се справят със заболяването! 

Вижте снимки от миналогодишнотоиздание на кроса

За автора

Вашият коментар