„Бизнесът за Пловдив“ направи възможно извличането на кръвна плазма в града

„Бизнесът за Пловдив“ даде надежда на болните от коронавирус в града под тепетата, дарявайки нужната апаратура за извличане на кръвна плазма на Центъра по трансфузионна хематология. Ето какво съобщиха от Сдружението с нестопанска цел:

Днес бе дарена закупената от СНЦ “Бизнесът за Пловдив” апаратура за извличане на реконвалесцентна плазма на Центъра по трансфузионна  хематология – Пловдив.

 Инициатива бе предприета с оглед възникналата необходимост от кръвна плазма за лечение на болни от коронавирус.

От днес лечение на болни от коронавирус с вливане на антитела от кръвна плазма ще може своевременно да се извършва и в Пловдив. 

В Районния център по трансфузионна хематология, вече са подготвили и са създали условия за осъществяване на дейността,където специалистите ще подготвят нужния препарат.   

 Предаването на апаратурата от страна на Сдружението бе направено от г-н Александър Стайков – Изпълнителен директор на СНЦ “Бизнесът за Пловдив”, а д-р Соня Джевизова, директор на кръвния център, прие с изключителни благодарности този акт на социална ангажираност .

Използваме възможността да направим апел към всички обществено ангажирани хора, които вече са преболедували COVID-19 да се включат в битката за спасяване на човешки животи!

СНЦ “Бизнесът за Пловдив” благодари на дружествата, които не са членове на Сдружението, но се включиха веднага в инициативата, сред които г-н Йордан Николов,  ВП Брандс Интернешънъл АД, КОМСО ООД, Тракия РМ ЕООД.

Коментари (1)

  1. Апелирам към всички преболедували да дарят кръв за така необходимата плазма. Нека в тоя труден момент да бъдем човеци, да бъдем българи и да помогнем на всички борещи се за живота си! Трябваше да дадат адреса на
    този кръвен център.

    Отговор

Вашият коментар