БГ Радио засажда екзотична „гора” в Пловдив

Традицията БГ Радио съвместно с Община Пловдив да подкрепят и инициират значими еко кампании продължава. На 15 oктомври в град Пловдив, БГ Радио и Община Пловдив ще проведат ежегодното засаждане на дръвчета, част от офсет инициативата на радиото, в градинката до ТЦ Гранд.

Годишните Музикални Награди на БГ Радио през 2009 г. бяха първото музикално събитие в България, на което беше направен офсет: количеството вредни емисии, които бяха произведени по време на шоуто и неговата организация, бяха компенсирани със засаждането на определен брой дървета. 

От тогава, всяка година, екипът на радиото, заедно с приятели и музиканти, призовава за по-отговорно отношение към природата, като засажда по една нова мини горичка. Дълъг списък с бг звезди се включва традиционно към засаждането. Миналата година любимецът на всички български тийнейджърки, Богомил от първия сезон на X–Fаctor, лично засади част от дръвчетата на БГ Радио в Пловдив.

Тази година в еко кампанията се включва вечно усмихнатият Venzy – носителят на награда от БГ Радио за БГ Дебют 2014 г. Дръвчетата, които БГ Радио и Venzy ще засядат следващата седмица този път са екзотични – лирово дърво, туя смарагда, бяла вечнозелена магнолия, розова магнолия, илекс и още много. Слушателите и феновете на БГ Радио винаги активно се включват в инициативата. На 15 октомври отново могат да направят това в градинката до ТЦ Гранд в Пловдив.

 

Организатори на събитието са БГ Радио и Община Пловдив.

Въглеродният офсет се случва с незаменимото съдействие на: Солис ЕООД, Файер Системс ЕООД, Парти Миро ЕООД, Ресторант Чорбаджии, Stage 51 .

Вашият коментар