Без смартфони в парка

Обичаме природата, обичаме зеленината и дивия живот, но колцина от нас са готови да му се насладят пълноценно? Колко хора могат да кажат с ръка на сърцето, че се чувстват добре сред гората и не се сещат да извадят телефона/фотоапарата да поснимат къде са отишли? Tези въпроси ни задават от greentech.bg

Ето защо Националният парк „Нова гора“ в южната част на Англия опитва една нова схема: призовава посетителите да си вземат почивка и от своите електронни джаджи и наистина да се насладят на истинската природа и света около тях. Колцина ли ще се престрашат?!

Паркът се намира в близост до железопътната гара Брокенхърст. „Технологичен сейф“ дава възможност на посетителите да оставят своите компютри, мобилни телефони, айпадове и дори ключовете за колите си в портиерната. След това те могат да се качат на автобус с откита пллатформа за пътуване до самия парк. Дръзналите да оставят всичката си електроника могат да получат насърчителни ваучери, а за допълнителен стимул има и томбола за безплатен вход в една нощувка е „Дзен спа“ центъра при парка.

Източник: greentech.bg

Вашият коментар