Боклука ти върни и книга получи

Кампанията, която получи отличие за „Най-добро зелено събитие на 2013“ – „Книги за смет“ пристига в Пловдив. На 28-ми юни пред радио Пловдив всеки ще може да предаде 1 килограм или повече (годни за рециклиране) пластмасови отпадъци, като в замяна ще получи талон за книга по избор.

Основна цел на инициативата "Книги за смет" е популяризиране на отговорното отношение на хората към околната среда, както и възраждане на интереса към четенето на българските автори и родната литература. Инициативата е на фондация Credo Bonum, а с кампанията те имат за цел да стимулират гражданите да предадат поне 1 килограм пластмасови отпадъци. В замяна всеки участвал ще получи подарък-книга.

Ще се приемат: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира; кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко, туби и шишета от козметика и санитарни продукти, пластмасови чаши и тарелки (почистени от остатъците от храна), найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио. Отпадъците трябва да бъдат изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място.

Няма да се приемат: блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества, домакински електроуреди, авточасти и др.; отпадъци, които не са пластмасови.

Прочетете на миналогодишата инициатива тук.

За автора

Вашият коментар