Инкубатор домакин на обучение за „нулеви отпадъци“ – Град без боклук

Обучение по темата "Нулеви отпадъци" ще се проведе в следващите два дни в Пловдив. В Инкубатор в Капана ще се проведат серия от лекции, презентации и прожекции на филми по темата с отпадъците, които могат да се използват обратно в икономиката като ресурси. На място ще може да научим как сами можем да започнем този процес, без да чакаме решение от община, държава или чужбина.

"Стратегията „Нулеви отпадъци“ има за цел да покаже, че намаляването на отпадъците зависи изцяло от нас заедно и поотделно. Важното е да се действа „кре-активно“ – с добри идеи и неуморим ентусиазъм те да се случват. Независимо дали става въпрос как да изчистим блока, квартала, града,…или Световния океан", казват организаторите.

Екипът на Асоциация на еколозите от общините в България и екологично сдружение "За Земята" ще представят на участниците как една добра идея да се превърне в успешна кампания.

Чрез много творчески задачи и реални примери ще се мине през всеки важен етап – от планирането на кампанията до обществената разгласа и работата с медиите.

След приключването на първата част от обучението ще има прожекция на кратки филми, свързани с отпадъците, подбрани от филмотеката на „За Земята“.

Пълната програма можете да намерите тук – http://x2t.com/Plovdiv-bezbokluk

За кого е предназначено?

Записването за обучение е без ограничение за възраст, образование, професия..

Ако ви прави впечатление прекомерното използване на пластмаса, ненужното изхвърляне на годни за повторна употреба вещи, липсата на разделно събиране в центъра на Пловдив и т.н., сте добре дошли.

Програма
20 февруари (петък) 16:00 – 18:00
Част 1: Какъв е проблемът с отпадъците?
21 февруари (събота) – 10:00 – 16:00
Част 2: Как да направим промяна?

Това събитие се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. по проект „Прозрачност в управлението на отпадъците – създаване на мрежа от организации, работещи за подобряване на системата за управление на отпадъците на общинско ниво“, изпълняван от АСЕКОБ.

Вашият коментар