Младежи ще чистят Бунарджика тази събота

JCI Plovdiv ще вземе участие в националната кампанията „Да изчистим България заедно”

„Избрахме да почистим един от любимите хълмове на малки и големи в града, а именно хълма Бунарджика, по-известен като Альоша. Събитието нарекохме "Да почистим Бунарджика заедно с JCI Plovdiv", споделя екипът на JCI за mediacafe.bg

Кампанията по почистването ще се проведе на Бунарджика на 16.09 (събота), от 10:00 до 15:00 часа. Сборният пункт e чешмичката при паметника на „Васил Левски“, като организаторите са се погрижили с всичко необходимо – ръкавици и чували и много голям заразителен ентусиазъм за всички.

За кампанията:

За първи път кампанията се провежда на 12 май 2012 година, когато цяла България се обедини с една мисия – да изчистим България за един ден. Оттогава до сега събитието се превръща в една от най-мащабната доброволческа инициатива в България.

Над 2500 бизнес организации от всички сектори на икономиката, всички 28 областни администрации и 265 общини, президентската институция и няколко министерства се включват традиционно всяка година. До момента в кампанията са се включили над 1 350 500 доброволци. Иниацитива има за цел да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Събитието под тепетата е подкрепено и от Община Пловдив, както и Район Централен.

Нека заедно направим Пловдив по-чист!

За JCI Plovdiv:

Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация, обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Тя е създадена през 1915 г. в САЩ и има представителства в над 120 държави и близо 200 000 члена. JCI Bulgaria e създадена през 2011 година и в момента има активни 5 локални секции: в София, Пловдив, Варна, Плевен и Свищов. Организацията оперира в няколко области на дейност – бизнес инициативи, социални дейности, международни проекти и благотворителни каузи. В Пловдив организацията съществува от 2013 година, като към момента в нея участват близо 30 активни млади хора

Вашият коментар