Над 2100 са новозасадените дървета в „Лаута“ за последните години

Паркът се увеличи с 80 декара

Поредното 16-то залесяване на парк „Лаута“ в Тракия, но първото за тази година направиха кметът Иван Тотев и районните кметове Костадин Димитров, Димитър Колев, Ральо Ралев, Николай Чунчуков и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев. 90 чинара и 10 иглолистни дървета е новото попълнение от дървета в парка. На място е изградена и поливна система със сондаж.

Най-големият парк в „Тракия“ е едно от любимите места за пловдивчани за разходка и отдих сред природата. През последните години Община Пловдив увеличи площта му общо с 80 декара, след като напролет и наесен се провеждат залесителни акции. До момента са засадени над 2100 дървета от различни видове.  

Покрай пешеходната алея, която свързва две от зоните в район Тракия, има засадени над 200 дръвчета от червенолиста слива, които в момента са нацъфтели.

След засаждането кметовете разговаряха с граждани, които споделиха, че районът е станал още по-хубав. Те поискаха няколко пейки, на които да почиват, ако се изморят, докато се разхождат. Кметът Иван Тотев разпореди възможно най-скоро да бъдат сложени такива покрай алеята с цъфналите дървета.

Вашият коментар