Транспортни контейнери се превръщат в пъстроцветни класни стаи

Това училище на снимката долу е построено чрез модифициран транспортен контейнер с дължина 40 фута. От него е оформена една класна стая, в която могат да се настанят 25 първокласници. Училището успяло да изгради тази класна стая чрез много ограничен бюджет.

Благодарение на евтиното решение те могли да помислят и за допълнителни модификации, за да се справят с жегата. За целта те добавили тента над контейнера, която пази сянка и позволява на въздуха да циркулира. Така става възможно да се се поддържа температурата в нормални граници по време на по-топлите периоди от годината.

Това не е единственият случай на използване на контейнери за училищно постройки. Един от най-големите училищни проекти с контейнери е предприет от Валдорфското училище в Ориндж Каунти, Калифорния. Там са добавили 10 000 квадратни метра класни стаи чрез модифициране на 32 корабни контейнера.

Допълнителното пространство е разпределено ловко: тоалетни, зала за ученици, офиси и аудитория, които са добавени към съоръженията на училището. Този невероятен проект е спечелил наградата Costa Mesa 2011 за зелено проектиране – както за дизайна си, така и за материалите.

 

Източник:GreenTech

Вашият коментар