100 кучета са осиновени от началото на годината, 85 очакват своето ново семейство

За първи път в Зооветеринарния комплекс в Пловдив се проведе спортно състезание на кучета. То се организира от Аджилити клуб България със съдействието на Община Пловдив. На място няколко четириноги показаха различни умения по преминаване през препятствия, тунели, мостчета и всичко каквото са научили заедно със своите стопани.

Любовта променя животните и доказателство за това е кучето Дара, спасено от улицата, благодарение на добрите грижи на своята стопанка Яна. Макар че не е породисто, то показа колко добре може да се справя в състезанието, като преминава успешно през трасето.

От началото на годината до момента 100 кучета са осиновени, а още 85 чакат в приюта да станат част от нечие семейство на добри хора. Миналата година „Зооветеринарният комплекс“ отчита рекорд в броя на осиновените животни или това са общо 150. Одомашняването е безплатно, новите стопани трябва само да го регистрират в районното кметство, като са освободени от плащането на такса.

Празникът, организиран днес, е по повод Международния ден за защита на животните, който Община Пловдив организира за пети пореден път. „Надявам се все повече животни от улицата да намерят своите стопани“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Първите три най-добри кучета, показали най-добър резултат, бяха наградени с лакомства от фирма  „Роял Канин България“.

За автора

Вашият коментар