3 фестивала за децата и цялото семейство в Пловдив

Plovdiv Stage Park посреща кулинарния панаир „Етно кухня на колела“, Фестивала за децата и семейството „Синьо лято“, както и два големи циркови спектакъла на открито „Цирк сред природата“

Осмото издание на кулинарния панаир „Етно кухня на колела“  ще се проведе на 27 и 28 май на новото пространство за фестивали и събития в Plovdiv Stage park, в подножието на Младежкия хълм.  Дървените къщички на обособената търговска уличка ще се превърнат в място за кулинарни изкушения от арменската, италианската, руската, еврейската, турската, украинската и традиционна балканска кухня. През двата почивни дни в края на май гостите на панаира ще могат да гледат различни презентации и Cooking show демонстрации на майстори готвачи от различни народности. Кухните на различните етноси ще предлагат дегустации и традиционни храни от 11 до 17 ч. Специално за панаира ще гостува и една от най-добрите пекарни за хляб от региона. Майстор готвачите ще покажат на малчуганите как да си направят сами вкусни бисквитки.

Заедно с кулинарния панаир ще се проведе и третият  Фестивал за децата и семейството „Синьо лято“, а на голямата сцена на Plovdiv Stage Park, за първи път ще бъдат представени два циркови спектакъла. През съботния ден, между двете циркови представления, всички деца ще могат да се включат в интересни арт работилници и игри на народите, а в неделя, на малката сцена ще гледат музикални, театрални и танцови спектакли. Театър в парка за децата и семейството  ще има в различни райони на града (вж. пълната програма).

Екипът на фондация „Заедно“  продължава традицията да помага и да дава сцена на деца-таланти от града и региона, които представят на откритите сцени различни изкуства.  Партньори на събитията, които подкрепят каузата и тази година са Дарик радио„Chipolino”, ХлябЪ“, Минерална вода „Хисар“ и др.

            Организаторите се надяват, за радост на децата, времето в последния уикенд на май да бъде прекрасно и препоръчват  всеки, който иска да се наслади напълно на програмата и да похапне от вкусните домашно приготвени ястия на различните етно кухни, да си носи сгъваем стол, възглавничка за сядане или одеало за пикник.

Панаирът на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“, в рамките на който се провежда и Фестивалът за децата и семейството „Синьо лято“ са част от Културния календар на Пловдив и се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Пловдив.  

Пълната програма на панаира и фестивала може да следите от официалните страници във фейсбук на Фондация „Заедно“ и на Панаир на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“, както и тук.

Екипът на Фондация „Заедно“ и Plovidv Stage Park си запазват правото за промяна на датите на панаира и фестивалите, ако метеорологичните условия не позволяват провеждането им на открито в посочените дати.

ПРОГРАМА

Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“ 

Фестивал за децата и семейството „Синьо лято“

Събота: 27.05.2023 г. сцени и открити площи Plovdiv Stage Park, Младежки хълм, район „Централен“

Първа локация: Уличка с дървени къщички

11:00 ч. – 17:00 ч.  Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“

 Представяне на арменска, руска, италианска, турска, еврейска, украинска и балканска традиционна кухня.

14:30 – 16:30 Cooking Show

Втора локация: Релакс зона с малка сцена в подножието на Младежкия хълм

13:00 – 17:00 ч. Арт работилници за деца и релакс зона

Арт работилница „Приключение“, арменски занаяти „Парекордзаган“, Традиционна еврейска игра „Стрелба с лък“, пленер за най-малките, Танцово студио „Принцеси“ с Dance To The Max

Трета локация: Голяма сцена, поляна за концерти и фестивали в подножието на Младежкия хълм

11:00 ч. – „Цирк сред природата за цялото семейство“ – първи спектакъл на Националната школа по атракционни изкуства

17:00 ч. – „Цирк сред природата за цялото семейство“ – втори спектакъл на Националната школа по атракционни изкуства

Четвърта локация: открита сцена Парк „Рибница“ (район „Северен“)

17:30  ч. Театрален спектакъл „Новите дрехи на царя“ на театър „Хамелеон“

 ***

Неделя: 28.05.2023 г. Stage Park

 Първа локация: Уличка с дървени къщички в Plovdiv Stage park

11:00 ч. – 17.00 ч.  Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“

 Представяне на арменска, руска, италианска, турска, татарска, еврейска, украинска и балканска традиционна кухня.

14:30 – 16:30 Cooking Show

Втора локация: Релакс зона с малка сцена в подножието на Младежкия хълм

11:00 ч.  Театрален спектакъл „Косе Босе “ – Държавен куклен театър Пловдив

12:00 ч. Български народни танци – концерт на най-малките танцьори от ФТА „Дилянка“

12:30 – 13:30 ч. Обяд и шоу демонстрации „Етно кухня на колела“. Томбола и забавни      изненади

14:00 ч.  Музикален спектакъл „В света на Чарли“ за най-малките – с участието на децата от Академия на г-жа Опера на Държавна опера Пловдив

14:30 ч.  – 16:30 ч. Танцов спектакъл „Танци на народите“, с участието на най-малките от танцовите състави на ОАБС „Парекордзаган“; Група за Българо-турски родопски фолклор и култура с. Фотиново, общ. Кирково, с ръководител Зекие Хасан;  музикален концерт, с участието на деца от Украйна, с ръководител Лилия Левицка; ТС „Милениум“ с ръководител Цветомира Крумова.

16:30 ч. „Новите дрехи на царя“ – театър за най-малките, постановка на театър „Хамелеон“

17:00 ч.  Томбола и забавни изненади

Събота: 17.06.2023 г.,  Парк „2019“ (в район „Тракия“)

11:00 ч. Театър в парка  „Болен здрав носи“ на Държавен куклен театър Пловдив

За автора

Вашият коментар