Състоя се премиерата на филма за Маестро Мичо Димитров

Препълнена зала посрещна първото излъчване в Пловдив на документалния филм на Петя Ангелова „Маестро Мичо Димитров – Полет на сетивата“ на връх рождения ден на маестрото. Премиерата се състоя в Културен център „ТРАКАРТ“. Творческият тандем бе представен от Жорж Трак. Гостите се насладиха на изпълненията на цигулката на маестрото, на пиано акомпанимента на музиканта Мартин Даскалов, част от картините на Мичо Димитров и останаха развълнувани и възхитени от филма на Петя Ангелова.

На премиерата присъстваха и добре познати лица от културния живот на града, като проф. д-р Анастас Славчев – пианист и бивш Ректор на АМТИИ; проф. д-р Дора Славчева – пианист; Божидар Савов – известен пловдивски галерист; Снежана Фурнаджиева – художник и Председател на Дружеството на Пловдивските художници;  Райна Инфантино – оперна звезда от Италия; Атанас Колев – скулптор; Мария Генчева – актриса; Веселин Ламбрев – скулпор; Събка Дякова – Чехович – психолог; Рамела Бохосян – поетеса; Спаска Попова – поетеса; Любозар Фратев – Председател на Гражданския Клуб в Пловдив и други.

„Маестро Мичо Димитров – Полет на сетивата“ е филм за виртуозния виолинист и колоритен бохем, който рисува проблясъците на притихналия свят.

„Обикновено в този вид филми се показва професионалното развитие на човека, когото представяме, и биографични факти. В случая ми се искаше да разкрием по-скоро чувствата и вълненията, през които минава един добър и известен музикант. Да се занимаем не толкова с чисто биографичните факти, колкото с процесите и дълбоките преживявания, които оформят светогледа, създават мъдростта и вълнуват. Да отворим вратата към една фина, ранима и мъдра душа, каквато ще видите във филма „Маестро Мичо Димитров – Полет на сетивата“, коментира Петя Ангелов

Екип:

Режисьор и сценарист – Петя Ангелова

Оператор – Борислав Василев

Монтаж – Петър Кузмов

Участват:

Пловдивски филхармоничен оркестър
Боян Иванов – кларинетист, български музикант с успешна кариера в чужбина
Андрю Маринър – световноизвестен британски кларинетист
Григор Паликаров – диригент,пианист и композитор, концертирал в цял свят
Музиката във филма е от албума на Michael Lamb /Емил Ламбрев/

Филмът е осъществен с подкрепата на Национален фонд „ Култура“

За автора

Вашият коментар