Актьорите обявиха минималните си хонорари

Съюзът на българските артисти гласуваха нов закон, който посочва минималните прагове на актьорските хонорари.

Този документ защитава финансово минималния праг на заплащане в зависимост от ангажимента. Точният списък в електронен вариант се появи в интернет подписан от председателя на СБА Христо Мутафчиев. В документа се описват сумите за снимачен ден във филмови продукции със значение дали са български или чуждестранни, както и за снимки в реклама.

За участие във филмови продукции има четири условични подточки. 350 лева за главна роля на снимачен ден, 250 лева за второстепенна роля, 200 лева за епизодична роля. За чуждестранните продукции цените са в евро, съответно за главна роля 600 евро, второстепенна 500, а епизодична 300.

Съюзът на артистите в България е творческо-синдикална организация, която представлява интересите на своите членове пред техните работодатели и държавните институции. САБ е юридическо лице със седалище в София и се представлява от Председателя на съюза.

Част от управителния съвет на СБА са освен Христо Мутафчиев и Стоян Пепеланов, Румяна Николова, Николай Станчев, Александър Балкански и други.

Тази година Съюзът навършва 100 години и празнува с различни събития през цялата година.


Пълня списък може да разгледате тук

За автора

Вашият коментар