АЛКОХОЛЕН ЗОДИАК – настъпва месецът за равносметка

Зодия БИРИ (21.01 – 19.02)
Светли и тъмни биват родените под знака Бири, но и двата вида обещават светло бъдеще. Всеки търси тяхната компания, особено сутрин. Пред житейската пяна тяхната е за предпочитане.
Жените Бири винаги са на една ръка растояние, а мъжете Бири знаят защо. Под този зодиакален знак са много държави, като Германия и Чехия и се чувстват най-щастливи. Бирите са приятни на вид, спретнати – винаги с бяла якичка. Особено шофьорите са ненаситни към тях, макар винаги да твърдят, че са били само с една.

Зодия ВЕРМУТ (20.02 – 20.03)
Изключително общителни, родените под знака на Вермута нямат нищо против да ги забъркват в служебни или интимни коктейли. В резултат на последните се явяват много смесени бракове. Всички от тази зодия обичат да ги клатят – вярват, че така коктейлът става по-хубав. Тяхната всеотдайност ги издига в службата, защото те умеят да придават сладост. Единствено не фигурират може би в съставките на коктейл „Молотов“, но пък се знае, че самият Молотов е бил роден под знака на Вермута, което се оказва пагубно за Вермахта.

Зодия РАКИЯ (21.03 – 20.04)
Разнолики, но и разнодъхави са родените под знака на Ракията.
С право българинът отколе заявява: „Мириша на ракия, а не на простотия!“
Жената от тази зодия понякога я наричат „слаба ракия“, но често тя се оказва скоросмъртница или пукница. 
Мъжът Ракия е с лют нрав, а за да няма махмурлук, не става от масата. Държавата България е под този знак (виж „Пиянството на един народ“). Зодия Ракия винаги удря и неукия, и професора, където трябва: първия в краката, втория в главата.

Зодия ВОДКА (21.04 – 21.05)
Широки души са родените под знака на Водката.
Жената Водка можете да я притежавате физически, но духовно никога.
Мъжът Водка е повече от брат – с него винаги можете да се сортачите за някое мероприятие, било то цяло или половинка… Под този зодиакален знак беше държавата СССР, но я гаврътнаха на екс (и отдавна е екс), та остана само химнът-частушка „Не хочу в забой, а хочу в запой…“! Родените под знака на Водката нямат проблеми в секса, тъй като са еднакво добри както в леглото, така и под него.

Зодия ВИНО (22.05 – 21.06)
Родените през първата половина на зодията са Бяло вино, а през втората половина – Червено. Първите ги предпочитат студени, вторите – със стайна температура. Но и двата вида са добре приети, защото – както твърдят древните римляни – в тази зодия е истината. Словоохотливи са – почнат ли веднъж, спиране няма. И не ревнуват, ако сте използвали за аперитив компанията на някоя друга зодия. В секса обаче могат да ви предложат нещо с остатъчна захар, от което на другия боли глава и се появяват киселини, но това са рисковете на сладкия живот.

Зодия РОМ (22.06 – 23.07)
Здраво стъпили на четири крака върху житейската палуба са родените под знака на Рома. Това са хора, призоваващи към пътешествия. Девизът им е: „Всички пътища водят към Рома!“
Петимни са за революции – както социални, така и сексуални – а с умопомрачителните си поразии доставят удоволствие и на околните, и на себе си. Способни са да убедят всекиго да им даде и последната си стотинка, та да я изпият заедно, като през цялото време пеят и танцуват от радост. Държавата Куба е под този знак, но там ромът вече е с купони.

Зодия УИСКИ (24.07 – 23.08)
Родените под знака на Уискито са достъпни, но не за всеки. В погледите им почти винаги блестят бучки лед.
Жената Уиски по правило е с повечко лед, което е сигурен признак, че ще ви изпързаля. Не може да й се отрече обаче, че винаги го прави фигурно – с висока оценка както за сложност, така и за артистичност.
Мъжът Уиски не пада по-долу, напротив – винаги е отгоре. Компанията на тази зодия укрепва сърдечния тонус и подобрява мозъчните функции. Държавите Великобритания и САЩ са под знака на уискито, затова са на свръхсветовно дередже.

Зодия БРЕНДИ (24.08 – 23.09)
Добри партньори са родените под знака Бренди – непретенциозно интимни, но достатъчно делови. Много често обаче те са интимни в бизнеса, а делови в секса. И все пак е по-добре да им се доверите за валутна операция, отколкото за хирургическа.
Жената Бренди гледа повече на кафе вместо в очите.
Мъжът Бренди пък предпочита да си гледа работата, т.е. да пие без откъсване от производството. Пазете се от неговия неотразим „слънчев удар“ – така ще ви замае главата, че ще ви я докара до състояние на изтръпнал крак.

Зодия МЕНТА (24.09 – 23.10)
Родените под знака на Ментата са хрисими на вид, с което могат тъй да подлъжат всеки, че да позеленее чак.
Жената-Мента често намира призванието си в търговията, а мъжът Мента – в политиката. Но ако жената прави така, че печели само тя (пеейки „Душата ми кантар е и все те удрям в него“), то мъжът прави така, че губи цял народ. Напоследък все повече ментарджии се занимават с ментиджмън. В редки случаи обаче могат да решат нечии проблеми – само ако са стомашни (спомнете си поговорката „Мента за корем!“).

Зодия ДЖИН (24.10 – 22.11)
Привидно затворени, родените под знака Джин винаги са способни да ви изненадат, като се извисят. Духовното е тяхната стихия и те много добре си знаят цената. Истинският Джин не е за всеки.
Логото му е: Аз съм дух, другите да го духат!

Зодия КОНЯК (23.11 – 21.12)
Родените под знака на Коняка са достолепни и внушават респект. Хич и не правете опити да им сваляте звездите – те държат на своите.
Жената Коняк не би имала нещо против да свалите самата нея, но обезателно в хотел с мнооо-го звезди. 
Мъжът Коняк е толкова словоохотлив, че заради сладката приказка би пренебрегнал не само съпружеските си задължения, но и извънсъпружеските си. Под знака на Коняка са Грузия, Армения, Азербайджан – все държави, които напоследък виждат звезди посред бял ден…

Зодия МАСТИКА (22.12 – 20.01)
Студени външно, но точно с това привличат околните родените под знака Мастика. Тяхното кредо е: „Никаква мистика, всичко е мастика!“.
Жената Мастика е идеална съпруга, символ на семейния мир – с нея под маслинови сенки замезват с маслинки… Държавата Гърция е под знака на Мастиката, но там на тази зодия й викат Узо.
Мъжът Мастика е способен на всичко – особено го привлича зодия Мента за тъй наречения „сексуален облак“. В семейството си обаче той няма проблеми – винаги има кой да се погрижи за жена му.

  • този текст ми попадна от някъде преди години. Толкова се смях, че забравих да си запиша откъде. Ако някой си го припознае, не оспорвам авторството.

За автора

Вашият коментар