Ботевизмът се завърна на стадиона със страхотна инициатива на „Бригада Тракия“

Когато думата „Ботевист“ не е просто изтъркано клише, лишено от съдържание, а истинско верую, подплатено с действия, тогава можеш с гордост да се определяш за такъв и да увличаш след себе си бъдещите поколения в жълто и черно. Точно това направиха в петъчната сутрин момчетата от фенската структура „Бригада Тракия“, които заедно със своите половинки и малките си наследници показаха нагледно смисъла на Ботевистката идеология, засаждайки 42 ясена около новопостроения стадион „Христо Ботев“. Повод за чудесната инициатива на привържениците бе отбелязване 15-годишнината на тяхната дейност и подкрепата им за каузата „Ботев“ Пловдив. Рамо до рамо, малки и големи дадоха живот на пространството около жълто-черния храм, а делото им може да служи само за пример на всички останали.

Ето какво споделиха за случилото се организаторите от „Бригада Тракия“:

„Уважаеми Ботевисти,

През тази година се навършват 15 години от създаването на Бригада Тракия. Този юбилей ще бъде отбелязан с различни инициативи, като първата от тях „Засади дърво – създай бъдеще“ стана факт днес.

Вдъхновени от миналогодишната инициатива на „Ботев“ Пловдив под надслов „110 бебета за 110 години Ботев Пловдив“, положихме усилия в реализирането на идея за засаждане на 42 дръвчета на територията на стадион „Христо Ботев“, като подарък за цялата жълто-черна общественост от членовете, децата и семействата на Бригада Тракия.

След много разговори и срещи със специалисти от Аграрен университет-Пловдив, директора на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев, зам. директора на общинското предприятие Георги Николаев, Петър Петров-собственик на Вип Гарденс ЕООД (специализирана в ландшафтно проектиране, озеленяване, поддръжка, поливни системи), Симеон Ведев-собственик на Геосим ЕООД (декоративен разсадник в с. Скутаре) и други съмишленици – закупихме 42 дръвчета от вида „Ясен“, които да направят територията на нашият дом по-привлекателна в градската среда.

Искаме да изразим своята благодарност за организацията на ОП „Градини и паркове“ в лицето на директора г-н Веселин Козарев и заместник директора Георги Николаев, за доставката на дръвчетата и полезните съвети от г-н Симеон Ведев (Геосим ЕООД) и за предстоящото дарение от страна на г-н Петър Петров (Вип Гарденс ЕООД) на ниски храстчета в саксиите на дръвчетата, които ще придават още по-красив вид на района около Колежа!

Вярваме, че с този акт сме още една крачка по-близо до завръщането ни на Колежа!

Оставаме с надежда, че отговорните фактори за поддържане на добрата среда около стадиона ще се грижат за нашето дело и ще поливат редовно насажденията!“

Само Ботев!

15г. Бригада Тракия

За автора

Вашият коментар