Дни на отворените врати за „Актьорство за драматичен театър“ в ПУ

Дни на отворени врати организират от катедра „Естетическо възпитание“ на  Педагогически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Инициативата е за всички, които се интересуват от сценични изкуства и искат да се запознаят с изискванията за кандидатстване, обучение и реализация след завършване на специалността „Актьорство за драматичен театър“, съобщиха от факултета. Организаторите допълвят, че програмата е богата и предвижда интересни срещи, ателиета и театрален маратон.

Дните на отворени врати се организират на 19 юни 2023 г. от 10.00 до 17.30 ч. с Театрален маратон на клас „ГЕРОИТЕ“ (3 курс) специалност „Актьорство за драматичен театър“ в Учебен театър – Ректорат. Те ще представят „Жененият любовник“ – френски средновековен фарс, „Щастливи дни“ от Самюел Бекет, „Само дом, легло и църква“ от Дарио Фо и Франка Раме, и „Извънредно положение“ от Камен Донев. Маратонът предвижда и среща от 16:00 часа с проф. д-р Александър Илиев – ръководител на клас „ГЕРОИТЕ“ (3 курс), специалност „Актьорство за драматичен театър“.

През втория ден от програмата – 20 юни 2023 г, от 12.00 часа в Учебен театър – Нова сграда ще се проведе информационна среща с председателя на комисията на приемния изпит за специалност „Актьорство за драматичен театър“ – доц. д-р Валерий Пърликов. Час по-късно, отново там, ще бъде представено Ателие „Спонтанна креативност“ – изследователска лаборатория на специалност „Актьорство за драматичен театър“ на Пловдивския университет.

За автора

Вашият коментар