Грандиозна жълто-черна програма за 110-годишнината на Ботев Пловдив

Футболен клуб Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев представиха пред обществеността мащабна програма от събития, с които най-старият футболен клуб в България ще отбележи своята 110-годишнина през 2022 година.

На специално нарочена пресконференция, проведена на „Футболен комплекс Ботев 1912“, Инициативен комитет, съставен от привърженици, общественици и легенди на жълто-черните, представи серия от значими и атрактивни събития, с които Пловдив ще отбележи юбилея на „Ботев“.

За първи път от десетилетия ботевистите се обединиха в желанието си техният клуб да се завърне в обществения живот на града, а предстоящите инициативи, с които това ще се случи, са повече от любопитни.

Старт на честванията ща даде конкурс за детска рисунка на тема „Ботев“. Още през следващата седмица подрастващите фенове на клуба, разделени в три възрастови групи – от 1 до 4, от 5 до 8 и от 9 до 12 клас, ще могат да творят по зададената тема, а специално жури, оглавявано от художника Константин Константинов, ще отличи най-добрите сред тях. Крайният срок за предаване на рисунките е 15 февруари.

През месец март, когато „Ботев“ ще отбележи и своя рожден ден, организаторите на честванията са подготвили множество знакови прояви. Първата от тях е изложба със 110 фотографии от клубната история, която ще се проведе в галерия „Капана“ в периода от 3-ти до 15-ти март.

Между 11 и 13 март ще бъде показано уважението на жълто-черната общност към заслужилите дейци и ветерани на клуба, които ще бъдат наградени за своя принос към историята.

По същото време, на 12 март, ще бъде направена и първата копка на „Мемориален парк 110 години Ботев Пловдив“, уникален за България проект, който ще отдаде дължимото на легендарните фигури в клубната история, като същевременно се превърне в място за възпитание на подрастващите ботевисти в ценностната система на клуба.  Паркът ще представлява комплекс от мемориални структури, много растителност и величествена гора на Ботев Пловдив. 

Отново през март предстои и още една голяма изненада – издаването на юбилейна пощенска марка по случай 110 годишния юбилей на клуба.

Грандиозната програма ще продължи през месец май, когато ще се проведе и Пролетен благотворителен бал, със средствата от който ще бъде финансиран конкурс за изработката на идеен проект на паметник на Динко Дерменджиев – Чико.

Организаторите не са забравили и малчуганите. По случай деня на детето ще бъде организиран Детски футболен турнир „Георги Славков – Бенкса“.

Отново с мисъл за децата ще бъде издадена и специална, професионално изработена, детска книжка, която ще бъде раздадена безплатно на най-малките за 1 юни.

Голям празничен концерт очаква пловдивчани през лятото, когато Античния театър ще се превърне в жълто-черна музикална сцена, на която тържествено ще бъде отбелязана 110-годишнината на „Ботев“.

Документален филм „Легендите на Ботев Пловдив”, посветен на историята на клуба и в частност на легендарния Динко Дерменджиев – Чико, се очаква да бъде реализиран през есента, като финален акорд на богатата юбилейна програма.

Организаторите призовават жълто-черната общественост да подкрепи предстоящите събития, за които прогнозирания бюджет е в рамките на около 100 хиляди лева, като всеки един ботевист се включи в дарителската кампания „110 хиляди лева за 110 години Ботев Пловдив“.

От Инициативния комитет изрично подчертаха, че за тях прозрачността е от изключителна важност, като в края на календарната година ще бъде направен пълен отчет на дейността по кампанията за честванията на юбилея.

Ето как и Вие може да се включите в дарителската кампания за отбелязване на 110 годишнината на Ботев Пловдив:

Като направите банков превод в откритата сметка за дарения за кампанията: IBAN : IBAN BG30 TEXI 9545 1004 0180 01, Сдружение ПФК Ботев

2. Чрез системата за електронни разплащания Paypal на: us@botevplovdiv.org

Вашият коментар