„Изкуство във времето“ с Музикално пътешествие в училище „Черноризец Храбър“

На 28.06.2023 г., от 16.00 часа, в салона на СУ „Черноризец Храбър“, Сдружение „Изкуство във времето“ кани ценителите на класическата музика на вълнуващо „Музикално пътешествие“. Публиката ще се срещне с различни национални школи, стилове и епохи.

В програмата са включени творби от Камий Сен-Санс (Франция), Антонин Дворжак (Чехия), Едвард Григ (Норвегия), Николо Паганини (Италия), Едуард Елгар (Англия), Карлос Гардел (Аржентина), но и по-малко популярни, но стойностни автори – Мел Бони, Франсоа Госек, Карл Хилман и пр.

В разнообразието от камерни ансамбли участват представителите на Сдружението: Цвета Панчева (сопрано), Евгения Ночева (цигулка), Павел Генов (цигулка), Дарина Иванова (флейта), Никола Николов  (виолончело) и Злателина Коларова (пиано). Гост – изпълнители: Ивелина Рашкова (сопрано), цигуларите Адам Рамадан, Мария Попова и Виктор Костов (НУМТИ „Д. Петков“), Николай Генчев (виола).

Събитието се осъществява с подкрепата на Община – Пловдив  и е част от Културния календар на града за 2023 г. Камерният концерт се провежда в партньорство със СУ „Черноризец Храбър“.

С проекта Сдружение „Изкуство във времето“ продължава да осъществява целите си: разширяване на аудиторията на камерната музика, децентрализация на културните процеси, утвърждаване на алтернативни пространства за изкуство, лансиране на пловдивски професионални музиканти, както и млади таланти, естетическо образование и възпитание.

Входът е свободен!

За автора

Вашият коментар