Криво огледало: Откриха българин с IQ 1 милион

На сензационна пресконференция в БАН бе представен първият българин, достигнал ниво на интелигентност от 1 милион единици.

Чудото на природата се оказа 39-годишният Тихомир Хвалипръцков от Сатовча, който бе доведен в залата с конвой от тежко въоръжени полицаи, осигуряващи му пълно огнево прикритие.

Причината за извънредните мерки се оказаха стотиците заплахи, получени в социалните мрежи от недоволни граждани, виждащи умствените способности на Тишо като заплаха за своето самочувствие и място в онлайн обществото.

„Нямам представа защо ме мразят, наистина. Може би, ако не е свързано с природната ми красота, като единствена възможност отчитам факта, че когато видя публикация в социалните мрежи, първо я прочитам и чак тогава коментирам. Усещал съм как това поражда напрежение и недоверие към мен“, изхлипа пред камерите интелектуалното чудо.

Изказването му бе аплодирано бурно от целия наличен състав на академиците, които не можеха да повярват на каква находка са попаднали.

„Това е толкова вълнуващо. Не знам дали си давате сметка, но това, че открихме човек, който първо чете, после анализира и чак тогава реагира посредством слово и перо, на практика е нов етап в еволюцията на виртуалните взаимоотношения между хомо сапиенсите от Ком до Емине“, превъзбудено сподели роден еквивалент на Йода от ръководството на БАН.

Час след церемонията социалните мрежи вече гъмжаха от зловещи коментари и призиви за саморазправа с нахалника, а онлайн петиция, обявяваща Тихомир във вещерство, събра над половин милион подписа с искане Зукърбърг лично да натисне бутона „дилийт“ и да премахне самозванеца от мрежата.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Вашият коментар