Криво огледало: Пускат банкнота от 3 лева, монетите отиват в историята

Легендарната банкнота от 3 лева се завръща ударно на пазара, съобщиха на тържествен брифинг в министерски съвет изявени влъхви от управляващата коалиция и представители на бизнеса.

„Измислихме го как да стане! Спираме кампанията за превръщането на излишните хорски заплати в оръжия за Украйна, тя по начало си беше тъпа“, започна пледоарията си премиерът. „Решихме да въведем в обращение автентичния съкровищен билет от 3 лева, който да замени нелепите монети. Тях ще ги претопяваме и превръщаме в калашници и ракети, с което ще решим не само украинския, но дори и българския отбранителен въпрос“.

Инициативата бе подкрепена от хлебопроизводители и собственици на петролни бизнеси, които споделиха, че така и така хлябът и бензинът гонят 3 лева, тъкмо няма да се губи време за връщане на ресто.

„Подкрепяме промяната, тя беше наложителна. Дори предложихме на правителството да започне печатането на банкноти от 4 лева, че есента идва, а е редно да се мисли овреме за тия детайли“, сподели развълнуван собственик на три малки бензиностанции във врачанско.

От БНБ подкрепиха решението, като заявиха, че вече им е все тая кой какво ще печата, стига банковата система да остане стабилна и КТБ да не рухне.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар